f Munngodt: 02/10

28.02.2010

Hvetekjernerisotto med svinemørbrad





Ingredienser:
170 g hele hvetekjerner
1 terning grønnsaksbuljong
1/2 dl hvitvin
Smør til steking
1 stort fedd hvitløk
1 stor gul løk
Broccoli
Champignon
Parmesan

Fremgangsmåte:
Kok hvetekjernene etter anvisning (ca 15 minutter). Hell vannet fra, og tilsett 1 buljongterning (grønnsaks-), og 1/2 dl hvitvin. I en annen kasserolle sauteres finhakket hvitløk og løk i litt smør, før broccoli og champignon, hakket grovt, tilsettes. Når grønnsaksblandingen begynner å bli mør kan den has over i hvetekjernerisottoen, og blandes godt sammen. Litt parmesan er også veldig godt å røre inn.

I dag spiste vi hvetekjernerisottoen som tilbehør til ovnsstekt svinemørbrad, selv om den også godt kan spises alene, fx. til lunsj.

25.02.2010

Ratatouille

Ingredienser:
1 Aubergine
1 Squash
1 Paprika
2 Løk
3 Fedd hvitløk
5 Tomater
1 Glass rødvin
Dæsj vann, hvis nødvendig
Salt'n Pepa
1 ss smør




Fremgangsmåte:
Skjær alt i munnrette stykker, og sautér i panne. Ha alt over i en kasserolle, tilsett vin, og la det småboble i 30-60 minutter. Når den er ferdig, taes den av platen, og smøret røres inn. Vi hadde svinemørbrad til ratatouillen, og tilsatte også kraften fra den.

01.02.2010

Bananpannekaker





Disse bananpannekakene er gode til frokost, også i ukedagene! Holder seg fint i kjøleskapet et par dager - så kan man like gjerne lage dobbel porsjon.
Ingredienser: 
1 liter kærnemælk - syrlig melk
4 egg
2 bananer 
Kanel etter smak
Havregryn
Litt hvetemel 

Godt tilbehør er fx. bær (som her - frosne, tinet i micro), akaciehonning, ahornsirup, oppskjært banan eller annen frukt.