f Munngodt: Hvetekjernerisotto med svinemørbrad

28.02.2010

Hvetekjernerisotto med svinemørbrad





Ingredienser:
170 g hele hvetekjerner
1 terning grønnsaksbuljong
1/2 dl hvitvin
Smør til steking
1 stort fedd hvitløk
1 stor gul løk
Broccoli
Champignon
Parmesan

Fremgangsmåte:
Kok hvetekjernene etter anvisning (ca 15 minutter). Hell vannet fra, og tilsett 1 buljongterning (grønnsaks-), og 1/2 dl hvitvin. I en annen kasserolle sauteres finhakket hvitløk og løk i litt smør, før broccoli og champignon, hakket grovt, tilsettes. Når grønnsaksblandingen begynner å bli mør kan den has over i hvetekjernerisottoen, og blandes godt sammen. Litt parmesan er også veldig godt å røre inn.

I dag spiste vi hvetekjernerisottoen som tilbehør til ovnsstekt svinemørbrad, selv om den også godt kan spises alene, fx. til lunsj.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar