Bak Munngodt står Anne og Daniel, to matglade hobbygastronomer i midten av 20-årene. God mat og drikke har høy prioritet i vår hverdag, hvor vi hele tiden fortsetter jakten på gode smaksopplevelser.
Vår filosofi er nok litt mere gammeldags og primitivt enn hva dagens supermarkeder legger opp til, med et endeløst utvalg av ferdigpizza, 1-2-3 produkter, halvfabrikata og det som ligner beauty contests for frukt og grønt.
HJEMMELAGET&EKTE. Vår ambisjon er å lage så mye vi kan fra bunnen av - hjemmelaget smaker best. En bonus er at vi selv kan kontrollere hva som er på ingredienslista, det vil si at vi bevisst kan unngå E-numre, kunstige tilsetningsstoffer og merkelige ord vi aldri har hørt om. Derfor vil du høyst sannsynlig ikke finne margarin eller lett-produkter i kjøleskapet vårt, ei heller ferdigmarinert kjøtt eller "posemat".
ØKOLOGISK&VELSMAKENDE. Den grønne livsstilen er godt utbredt i Danmark, derfor har vi også lett tilgjengelighet til et stort utvalg økologiske (og forholdsvis rimelige) dagligvarer i butikkene. Vi kjøper økologisk så langt det kan la seg gjøre - men som et minimum er frukt, grønnsaker og meieriprodukter alltid økologisk. Likevel må vi innrømme at økologisk tacokrydder kommer langt bak i køa, selv om butikkene skal roses for å ha et bredt økosortiment. Økologisk frukt og grønt er ikke de fineste og blankeste på hyllene, men husk at jo mere deformert og rare de ser ut, jo bedre og mere naturlig er det. Les 10 gode grunner til å velge økologisk her.
RESSURSER. Vi mener at mat er til for å spises, ikke kastes. Blir det rester av middagen, blir det lunsj neste dag, eller fryst ned som en ekstramiddag til en travel dag. Derfor kaster vi heller ikke ukritisk matvarer som har gått ut på dato, uten å sjekke om det er spiselig først. Når det kommer til kjøtt, stiller vi oss uforstående til hvorfor det er en utbredt holdning at det skal være en filét, for at det skal være godt. Hva med utskjæringene på dyret ingen vil spise, bare fordi det ikke er renskåret og magert? Dagens fetthysteriske samfunn gjør store deler af dyrets kjøtt upopulært, og det foregår derfor et kraftig spill av ressurser, samtidig som man går glipp av gode matopplevelser.