f Munngodt: Sjokoladefudge

18.12.2010

Sjokoladefudge

Ingredienser:
200 g sjokolade (mørk)
450 g sukker
1,5 dl H-melk
150 g smør
50 g honning
Noen dråper vanilje-essens

Fremgangsmåte:
Smelt smør og sjokolade i en kasserolle (på lav varme), tilsett melk og vaniljeessens, rør rundt. Når smøret er helt smeltet tilsettes sukker og honning. Når massen ser jevn ut, skru opp på full varme og kok under omrøring i 10 minutter. Sett kasserollen med fudgemassen på et kjølig sted i 10 minutter (ikke kjøleskap). Pass på at det ikke går lengre enn 10 minutter, da blir massen for stiv! Kjør rundt med en håndmikser, og hell massen over i en ildfast form - denne oppskriften holder til en vanlig brødform. Riss firkantene inn i overflaten. Avkjøl igjen - minimun to timer før servering.

Tips: Sjokoladekarameller
Denne oppskriften kan også brukes til å lage sjokoladekarameller. Dropp melken, og konsistensen blir hardere og mindre "luftig" som fudgen er. Det smaker også godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar