Ingredienser:
1 kg nakkefilet av svin
En bunt persille
Salt og pepper
200 g sopp (vi brukte Portobello)
2 løk
2 stenger stangselleri
1 flaske rødvin
Ca 3 dl buljong (vi brukte viltbuljong)
Snor
Meljevning
Worchesterchire-saus
2-3 ss tomatpuré
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet halvveis over langs muskelfibrene og brett kjøttstykket ut. Salte og pepre kjøttet på begge sider. På den ene siden legges en stripe av finhakket persille (her ville det også være godt med fersk timian eller rosmarin, men det hadde vi ikke i dag). Rull kjøttet sammen så fyllet blir i midten, og bind det godt sammen med en snor. Brun kjøttstykket i smør på ei varm panne. I en kasserolle sauteres grovhakket løk, stangselleri og sopp i rikelig olje. Tilsett det brunede kjøttstykket, og hell buljong og rødvin over. La dette putre i 75 minutter på svak varme. Når tiden er over tas (det supermøre) kjøttstykket opp, og tildekkes med folie o.l.
Saus:
Det som er igjen i kasserollen nå skal bli til saus. Grønnsakene (som vi ikke skal spise, da de har tjent sitt formål og gitt fra seg all smaken) siles vekk fra sausen. Tilsett 2-3 ss tomatketchup eller tomatpuré og en god skvett worchesterchire-saus. La sausen koke i ca et kvarter, så den reduseres. Smak til med salt og pepper, og tilsett meljevning hvis sausen er for tynn.
Vi serverte med ovnsstekte poteter og rå, revne rødbeter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar