Hjemme hos Annes familie har disse vært en slager opp gjennom årene, under navnet "lettvinte wienerbrød". Hva det har med wienerbrød å gjøre vet jeg ikke helt (beklager hvis du er på jakt etter en wienerbrødoppskrift!)
Det som kjennetegner disse er et veldig lett bakverk med mange lufthuller (så man kan spise ganske mange!). Prøv selv, og du vil ikke bli skuffet!
Ingredienser:
2,5 dl melk
160 g smør
180 g hvedemel
1 ss vaniljesukker
4 egg
Evt. melis til glasur eller sjokolade til fyll
Fremgangsmåte:
Ha melk og smør i en kasserolle, kok opp, ta av platen. Rør i hvetemel og vaniljesukker med ei tresleiv, helt til deigen "slipper" kasserollen. Avkjøl litt, før eggene, et av gangen, tilsettes og røres inn i deigen. Bruk en spiseskje til å fordele deigen på bakepapir. Stek i ovnen på 220 grader i 20 minutter.
Serveres evt. med melisglasur på toppen etter de har avkjølt litt.
Tror dette normalt kalles 'Vannbakkels' jeg.
SvarSletSiden de blåses opp når de bakes, så er det plass til vaniljekrem som sprøytes inn med kremsprøyte, eller en litt kraftig plastpose som du fyller med krem, lukker med en snurr, og klipper et passende hull til å spøyte med.