f Munngodt: Boeuf Bourguignon

17.04.2011

Boeuf Bourguignon

Ingredienser:
200 g bacon skjært i terninger
1200 g oksekjøtt, f.eks. nakke
2 store løk
4 medium gulrøtter
1 flaske rødvin, gjerne fra Bourgogne
3 ss mel

7 dl oksebuljong
4-5 laurbærblad
Timian
Salt 20
Pepperkorn
3 nellikspiker

2 ss tomatpuré
2 fedd hvitløk
500 g champignon
1 glass sølvløk

Fremgangsmåte: 
Skjær oksekjøttet i munnrette stykker. Brun oksekjøttet i smør, så det får en brun farge. Legg kjøttet til side. Grovhakk gulrot og løk, og stek i smør, til løken blir gyllen. Tilsett kjøttet, samt 3 toppede spiseskjeer mel. Rør rundt, og tilsett rødvinen og oksebuljongen. Tilsett tomatpurè, grovt hakkede hvitløk, laurbærblad, timian, salt og pepper. De hele pepperkornene og nellikken, kan haes i ei tesil, så de kan fjernes når retten er ferdigkokt. La dette koke/putre på lav varme i en stor gryte med lokk, gjerne i støpejern, i ca. 2 timer.

Imens stekes baconet, og sjampinjongen skjæres i munnrette stykker. Sjampinjongen kan enten stekes i ei panne, eller tilsettes retten rå. På slutten av koketiden, tilsettes bacon, sjampinjong og sølvløk. Vi serverte med potetmos.

1 kommentar: