f Munngodt: Mississippi Mudpie

26/04/2011

Mississippi Mudpie













Ingredienser:
Deig:
250 romtemperert smør
350 g sukker
4 egg
Ca 250 g mel
200 g smeltet sjokolade
4-5 ts kakoapulver
2 ts vaniljesukker
100 g hasselnøtter
litt salt
2 håndfuller marshmallows

Glasur:
250 g smør
200 melis
3 ss kakaopulver
100 g smeltet sjokolade
3/4 dl fløte
50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte:
Temperert smør, egg og sukker røres sammen til en masse. Deretter røres melet i litt av gangen. Så tilsettes den smeltede sjokoladen, kakaopulveret, vaniljesukkeret, de grovhakkede hasselnøttene (kan gjerne ristes i panne først) og saltet. Smør en rund springform med rikelig smør og ha deigen i. Kaken bakes i 25-30 minutter på 190 grader. Deretter taes kaken ut av ovnen, og de grovhakkede marshmallowsene legges over kaken, så den dekkes helt. Stek i ytterligere 10 minutter. Pass på så ikke marshmallowsene blir sorte.

Til glasuren røres det tempererte smøret, sammen med melisen, kakaopulveret, den smeltede sjokoladen og fløten. Når massen er jevn, tilsettes de grovthakkede nøttene.

Når kaken er avkjølt, smøres glasuren over kaka.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar