f Munngodt: Chiligryte

06.04.2011

Chiligryte


Ingredienser:
2 kg oksekjøtt (f.eks. nakke, velegnet til langtidskoking)
600 g bønner (hestebønner, kidneybønner eller hvite bønner)
3 søte paprika
3 New Mexico chili (ikke så sterk som vanlig rød butikkchili)
2 røde chili (den vanlige typen fra butikken)
2 store løk
3 stangselleri
3 store gulrøtter
6 fedd hvitløk

1 boks (0,5 l) Guinness øl
4 bokser hermetiske hakkede tomater
1 liter oksebuljong (ikke terning)
10 okra (kan unnværes, men da skal det jevning til istedet)

2 ss spisskummenfrø
1 ss korianderfrø
1 ss tørket chili
1 ss grønn pepper
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Finn frem den største gryta du har, gjerne i støpejern. Skjær kjøttet i passende biter, og krydre med salt og pepper. Skjær grønnsakene i grove biter (bortsett fra okra), og klargjør de øvrige ingrediensene. Sauter grønnsakene i olje og smør. Sett grønnsakene til side, og brun kjøttet. Når kjøttet har fått en fin farge og litt stekeskorpe, tilsettes grønnsakene igjen. Tilsett all væsken, og kok opp. Bruk ei saks til å klippe okraen i små biter, og tilsett i gryta sammen med krydderet. Skru ned for varmen, og la det putre i ca. 1,5 time.

Okra brukes i matlaging som tykningsmiddel, og erstatter i dette tilfellet en vanlig meljevning. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar