f Munngodt: Grillkylling på ølboks

12.04.2011

Grillkylling på ølboks



Ingredienser:
1 hel kylling, ca. 1200 gram
0,33 boks øl. Vi brukte Tuborg Classic

Rub:
1 ss Hvitløkspulver
1 ss Paprikapulver
2 ss Salt
1 ss Sort pepper
1 ss Grønn pepper
1 ts Tørkede chilflak
1 ss Spisskommen
1-2 ss Brun farin
1 ts Jalapenosaus eller tabascosau
2 ss Olivenolje

Fremgangsmåte:
Bland rubben godt sammen, og gni kyllingen godt inn, innvendig og utvendig. Dette kan gjerne gjøres flere timer i forveien. Fyr opp grillen. Putt boksen opp i bakdelen, og sett kyllingen på grillen, så det ser ut som om han sitter på en stol. Grill kyllingen indirekte i cirka 1 time. Grillen skal ha en temperatur på rundt 200 grader. Vi serverte med ovnstekte poteter, og en frisk salat.

2 kommentarer: