f Munngodt: Banan- og sjokoladecupcakes

22.11.2009

Banan- og sjokoladecupcakes


Oppskriften gir ca. 14 stk

Ingredienser - deig:
50 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
2 dl hvetemel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 modne bananer
Noen sjokoladebiter

Fremgangsmåte - deig: 
Smelt smør. Visp sukker og egg, hell smøret oppi. Bland så inn moste bananer, det må gjerne være litt biter. Til slutt blandes mel, bakepulver, vaniljesukker og evt. litt sjokoladebiter inn i deigen, som vendes hurtig - ikke for mye, da forsvinner litt av luftigheten som vi gjerne vil ha (tips fra Nigella!!). Inn i ovnen på 225 g i 10 minutter.

Ingredienser - frosting:
(Utgangspunkt i oppskrift fra Spis Bedre, okt. 09)
50 g smør
6 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melis
1 ss rom
200 g kremost (naturell)
Hakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte - frosting:
Smelt smør og rør vaniljesukker, melis og kakaopulver inn. La avkjøle i kjøleskap. Ha i kremost, hakkede hasselnøtter og rom - bland til sjokolademassen blir helt brun. Avkjøl det hele i kjøleskapet, så massen stivner litt. Derfor er det også viktig at muffinsene også er kalde før frostingen has på. Jeg brukte bare ei teskje for å forme det, da jeg ikke har en sprøytedims. Prikken over i'en var en sjokoladeknapp på toppen - kunne også vært en valnøtt. Voilà!

1 kommentar: