f Munngodt: Havregrynskuler

29/11/2009

Havregrynskuler

Lånte en søt liten bok "Jul!" på biblioteket i går - med masse danske juleoppskrifter. Havregrynskuler er førstemann - perfekt til kaffe, etc. Denne oppskriften gir ca. 30 stk:

Ingredienser:
5,5 dl finvalsede havregryn
2 dl sukker
5 ss kakaopulver
50 g smør
4,5 ss aprikosmarmelade*
Kakaopulver og/eller kokosmel til pynt

Fremgangsmåte: 
Bland havregryn, sukker og kakao. Tilsett smør og syltetøy/purè - pass på at smøret ikke er for hardt. Elt deigen godt sammen, og smak til. Lag blandingen kulene skal trilles i i en liten skål, og start med å trille kulene, rull dem i kokosmelblandingen og legg på et fat. La avkjøle i kjøleskap i minst 2 timer.

(Holdbar i ca. 4 dager i kjøleskap - kan også fryses).

* Her kan man bruke den marmeladen man vil. Jeg tok to søte epler og mikset en purè av dem istedet - pære kan også brukes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar