f Munngodt: Moules frites

16.11.2009

Moules frites

Glimrende middag som også er veldig lettvint! Inneholder også oppskrift på pommes frites, vi bruker veldig ofte, samt en knallgod aioli, som også kan brukes til veldig mye! Kan også serveres med en grønn salad on the side.

1) Blå muslinger
Ca. 800 g muslinger
1 dl tørr hvitvin
1 løk i små terninger
1 boks hakkede tomater
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Åpne muslinger kasseres, da de er døde. Bland hakkede tomater, salt og pepper, hvitvin og løk i en kasserolle. Tilsett de lukkede muslingene, ha lokk på kasserollen og la putre i ca. 5 minutter. Ta av lokket, og rør litt rundt i gryta. Sjekk om det er noen muslinger som ikke har åpnet seg - disse skal kasseres.2) Frites:
2 store poteter, helst bakepoteter
Olje
Masse salt og pepper
0,5 dl sukker
Vann

Fremgangsmåte:
Skjær potetene som sticks/kubber. Bland ut sukker i ca. 5 dl vann, legg potetsticksene oppi, og la dem ligge i ca. 30 minutter. Ta deretter potetene opp, og tørk dem godt med kjøkkenrull.

Varm nøytral olje opp til 190 grader. Friter potetene i 2 minutter. Legg potetene på et stykke kjøkkenrull, så fettet renner av. La potetene ligge i cirka 5 minutter. Deretter friteres potetene igjen, i cirka 4-5 minutter, til de er gylne. La potetene igjen renne av på et stykke kjøkkenrull. Det er viktig og krydre pommes fritesen med en gang, da vil krydderet sette seg bedre.

Du kan fritere potetene i en omgang, men ved å fritere i to omganger, vil du få et langt bedre resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar