f Munngodt: Allioli

24.01.2010

Allioli

Ingredienser:
1 eggeplomme
1 tsk dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
1 tsk sitronsaft
Maldonsalt
Hvit pepper
2 dl olje (75% nøytral olje, 25% kaldpresset olivenolje)
5 hvitløksfedd

Fremgangsmåte:
Ta en romtemperert eggeplomme, ha den i ei skål, og tilsett dijonsennep, hvitvinseddik og sitronsaft. Pisk lett sammen. Mens du pisker, tilsettes 1 teskje olje av gangen. Dette er viktig, ellers brytes emulgeringen. Når du har pisket i 4-5 teskjeer olje, og det har begynt og emulgere, kan du øke oljemengden som tilsettes. Fortsett til oljen er brukt opp. Når majonesen er ferdig, kan du tilsette krydder etter smak, og eventuelt tilsette litt vann for å tynne ut majonesen. Maks 1-2 spiseskjeer. Bland majonesen med de finhakkede hvitløksfeddene, og smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar