Ingredienser:
300 g hvetemel
3 egg
ev. litt vann
100 g ricotta
100 g fersk mozarella
100 g revet parmesan
2 never spinat
1 egg
100 g sprøstekt bacon
Fremgangsmåte:
Pastadeigen lages ved og blande sammen mel og egg, til en rimelig hard deig. Den skal ikke være for hard, og skal ikke være klistret. Spe på med vann/mel til konsistensen er riktig. La deigen hvile litt. Fyllet til raviolien, lages ved og blande sammen resten av ingrediensene, til en fin masse. Pastadeigen skal nå kjevles eller kjøres gjennom ei pastamaskin. Sistnevnte er og foretrekke, da det er vanskelig og få deigen tynn og jevn, som pastaen skal være, med kjevle. Når pastadeigen er tynn nok, skjæres den ut i rektangler eller sirkler. Plasser fyllet i midten, og brett pastaen over fyllet. Bruk en gaffel til og presse kantene sammen. Blir det hull, kan fyllet falle ut i kokevannet. De skal bli seende ut nogenlunde som på det øverste bildet. Kok raviolien i 4-5 minutter, i fosskokende vann tilsatt salt. Serveres i en tomatsaus av hakkede tomater, 2 fedd hvitløk, litt sukker, basilikum og olivenolje. Tomatsausen er best hvis den får lov til og putre i 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar