f Munngodt: Brunsviger

29/01/2011

Brunsviger

Her i Danmark har man lov til å spise kake på morgenen, gjerne like etter frokosten. Ikke alle slags kaker vel og merke, her skiller man mellom "morgenkager" og "eftermiddagskager". De såkalte morgenkaker spiser man altså på den riktige siden av kl. 12 - typiske morgenkaker kan f.eks være Brunsviger, wienerbrød, kanelsnegler eller prinsessekake, hvis det er noen rød tråd i det? 

Ingredienser, deig:
125 ml melk
25 g gjær
1 ss sukker
50 g smeltet smør
Et nipp salt
1 egg (m)
250 g hvetemel

Ingredienser, fyll:
100 g smør
100 g brunt sukker

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til deigen i ei skål - og rør inn melet litt og litt. Deigen skal være ganske bløt. Smør en form på ca. 15x20 cm, fordel deigen i formen og la deigen heve i en halv time, mens du gjør klart fyllet: Smelt smør i en kasserolle, bland sukkeret i og kok opp under omrøring.

Lag noen fordypninger i deigen, og fordel fyllet over. Stek kaken midt i ovnen på 200 grader, i ca. 20 minutter. Spis kaken mens den fortsatt er lun. 

1 kommentar:

  1. Loti garsiga....bet mazliet par saldu...bet ka danu kuka izcila!

    SvarSlet