f Munngodt: Piri-piri kylling

18.01.2010

Piri-piri kylling

Ingredienser:
2 kyllingfilèter
Ris

Marinade:
1 boks hakkede tomater
1 paprika
1 gulrot
3 thai-chili (skal egentlig være piri-piri-chili)
2 cm ingefær
1 neve fersk koriander
4 fedd hvitløk
½ kanelstang
1 spsk brunt sukker
Olivenolje

Fremgangsmåte:
Bland de hakkede tomatene, paprika, gulrot og thai-chili i ei skål, og blend. Thai-chili har en scoville-grad på ca. 50.000 - 100.000, og er derfor veeeldig mye sterkere enn butikk-chili. Finhakk resten av krydderiene/grønnsakene, og mortre dem. Bland deretter med resten av ingrediensene. Smak til om noe krydder mangler. Mariner kyllingfilètene i kjøleskap en god stund. Marinaden holder til 2 middager, så resten kan fryses ned. Kok ris, og stek den marinerte kyllingen i ovnen(helst), eller i panna.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar