f Munngodt: Sataylaks med peanøttsaus

01.04.2010

Sataylaks med peanøttsaus

Ingredienser, spyd:
400 g filet av laks
2 ss brunt sukker
2 ts fiskesaus
1 ts spisskummen
1 ss sitronsaft
2 fedd finthakket hvitløk

Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene til marinaden sammen. Skjær laksefiletene i biter, ca 1 cm tykke. La mariaden trekke inn en stund, og stek på ei grillpanne.

Ingredienser, peanøttsaus
2 løk
1 ss ingefær
1 ss rød karripasta
100 g peanøtter
1 ss rapsolje
3 ss tomatpurè
1 ss sitronsaft
4 dl vann

Fremgangsmåte:
Stek løk i rapsolje på ei stekepanne,  tilsett peanøtter, (revet) ingefær, 1 ss sitronsaft, tomatpurè og karripasta. Tilsett vann og la sausen koke i ca. 10 minutter. Ta sausen av kokeplaten og blend med en stavmikser så det blir et jevnt resultat.

Tilbehør: Harricots verde og thainudler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar