Ingredienser:
Ca. 500g svinelever
Ca. 500g kalvelever
Ca. 300g svinefett
150g saltet smør
6 spsk mel
3 dl melk
4 egg
150g løk
100g bacon
200g sopp
3-4 tsk salt
3 tsk pepper
1 tsk malt koriander
4 aliminiumsformer à 500ml
Fremgansmåte:
Hakk levra, løken, soppen, baconet og svinefettet. Kjør det gjennom en kjøtthakker 1 - 2 ggr. Smelt smøret i en kasserolle, og tilsett melet. Rør det sammen, og tilsett melka. Varm opp dette, og sett det til side. Når kjøttblandinga er kjørt gjennom kjøtthakkeren, blandes krydderet og eggene i. Rør godt. Deretter tilsettes smørblandinga. Rør godt. Fordel massen over i 4 aliminiumsformer, og sett dem i en ildfastform med vann i. Bak i en forvarmet ovn (150 grader), i 60 minutter. Skru opp til 200 grader de 10 siste minuttene. Kan virke litt bløt når de kommer ut av ovnen, men de stivner til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar