Ingredienser til 9 boller:
100 g havregryn
100 g fullkornsmel, fx. fullkornshvete
150 g hvetemel
100 g solsikkekjerner
10 g tørrgjær
4 dl kaldt vann
1 ss salt
2 ts rørsukker
Fremgangsmåte:
Bland vann og gjær, tilsett resten. Simple as that. Hvetemel til slutt, se an hvor mye du trenger. Deigen skal være veldig klissete. Ei god gammeldags tresleiv er redskapet her - dvs. ingen elting og deig på fingrene. Dekk til, og la deigen heve i kjøleskapet i min. 8 timer - fx. over natten. Fordel deigen i 9 boller på et bakepapir, jeg brukte bare to skjeer til dette. Stek i 25 minutter på 225 graders varme. Resultatet er bra når bollene er sprø utenpå og litt bløtere inni. Veldig gode med smør og ost på til frokost!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar