f Munngodt: Ostekake - Manhattan style

13/08/2011

Ostekake - Manhattan style

Bilde mangler dessverre

Ingredienser:
200 g digestive kjeks
75 g hvit sjokolade
75 g mandler
100 g smør
125 g rørsukker
4,5 dl mascarpone
4,5 dl creme fraiche (38%)
1 vaniljestang
250 g jordbær
75 g sukker
en liten skvett vann
saft fra en kvart sitron
jevning (jeg brugte potetmel+vann, men maizena kan også brukes)

Fremgangsmåte:
Smør en rund springform med smør, og sett ovnen på 190 grader (ikke varmluft). Tilsett digestive kjeks og mandler i en blender eller food-processor, og knus så kjeksene blir fintmalet. Mandlene behøver ikke være fintmalet. Så tilsettes hakket hvit sjokolade, og smeltet smør. Bland dette godt sammen. Ha det over i springforma, og trykk det godt sammen.

Bland mascarpone, 75 g rørsukker og kornene fra en halv vaniljestang, i en blender eller food-processor. Rør dette godt sammen, og hell over bunnen i springforma. Dette skal settes i ovnen, og stå i 20 minutter.

Imens blandes creme fraiche, 50 g sukker og resten av kornene fra vaniljestanga, godt sammen. Når det har gått 20 minutter, taes springforma ut av ovnen, og creme fraiche'n tilsettes. Sett i ovnen, i ytterligere 10 minutter. Når den er ferdig, skal den avkjøles natten over. Den første timen på kjøkkenbenken, og resten i kjøleskapet.

Tilsett renskede jordbær i en kasserolle, sammen med 75 g sukker, en liten skvett vann og sitronsaft. Kok opp langsomt, og la det putre i ett par minutter. Mos gjerne bærene, mens det putrer. Når det har kokt ferdig, tilsettes jevning under kraftig omrøring, til du får en grøtaktig konsistens. Vent til det er kaldt, før du har det på kaka.

Oppskriften er inspirert fra Newyorkerbyheart

Ingen kommentarer:

Send en kommentar