f Munngodt: Ragù alla bolognese

26.08.2011

Ragù alla bolognese



Dette er den originale oppskriften utgitt av Accademia Italiana della Cucina i 1982. Bolognesen skal ikke serveres med spaghetti, som de fleste bruker, men tagliatelle.

Ingredienser:
600 g oksekjøttdeig
300 g bacon, skjært i fine biter (egentlig pancetta)
1 glass hvitvin
100 g finhakket gulrot
100 g finhakket selleri
100 g finhakket gul løk
40 g trippelkonsentrert tomatpuré (60 g dobbelkonsentrert tomatpuré)
4 dl helmelk
Salt og pepper (pass på med saltet, da Norsk bacon er mere salt, enn den Italienske pancettaen)

Fremgangsmåte:
Finhakk grønnsakene og baconet. Start med og steke baconet på høy varme, til det er halvferdig. Så tilsettes grønnsakene. Stek til løken blir gyllen. Deretter tilsettes kjøttdeigen, som stekes cirka halvferdig. Tilsett tomatpuré og hvitvin. Bland dette godt sammen. Skru varmen ned til medium, og tilsett melk, litt etter litt. Når all melka er helt i, skal bolognesen putre i 2 timer. Den originale oppskriften, sier 4-5 timer, men jeg valgte "hurtigløsningen" på 2 timer. Hvis bolognesen blir for tørr, kan du tilsette litt melk. Smak til med salt og pepper til sist. Vi serverte med fusilli, i mangel på tagliatelle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar