f Munngodt: Hvit sjokolademousse med jordbær

22.10.2011

Hvit sjokolademousse med jordbær

Oppskriften er til 4 personer.


Ingredienser:
125 g frosne jordbær
50 g sukker

3 eggehviter
3 eggeplommer
1 ts melis
100 g hvit sjokolade

125 g hvit sjokolade til topping

Fremgangsmåte:
Varm opp de frosne jordbærene i en liten kasserolle. Tilsett sukkeret, og kok på lav varme i ca. 15 minutter. (Ta av skummet underveis). Fordel blandingen i fire glass, dekk med folie og avkjøl i kjøleskapet (minst en times tid).

Pisk eggehvitene stive. I en annen skål røres eggeplommene sammen med melis.

Smelt 100 g sjokolade over vannbad. Rør den smeltede sjokoladen med eggeplomme-melis-blandingen. Vend forsiktig halvdelen av de stive eggehvitene i, og vend deretter moussen i resten av eggehvitene. Rør forsiktig til det har en jevn konsistens.

Ta ut glassene fra kjøleskapet, og fordel moussen oppå jordbærblandingen i bunnen. Dekk til igjen, og avkjøl til det skal serveres.

Skjær 125 g sjokolade i tynne skiver, og dekorer på toppen av moussen like før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar