Oppskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
125 g frosne jordbær
50 g sukker
3 eggehviter
3 eggeplommer
1 ts melis
100 g hvit sjokolade
125 g hvit sjokolade til topping
Fremgangsmåte:
Varm opp de frosne jordbærene i en liten kasserolle. Tilsett sukkeret, og kok på lav varme i ca. 15 minutter. (Ta av skummet underveis). Fordel blandingen i fire glass, dekk med folie og avkjøl i kjøleskapet (minst en times tid).
Pisk eggehvitene stive. I en annen skål røres eggeplommene sammen med melis.
Smelt 100 g sjokolade over vannbad. Rør den smeltede sjokoladen med eggeplomme-melis-blandingen. Vend forsiktig halvdelen av de stive eggehvitene i, og vend deretter moussen i resten av eggehvitene. Rør forsiktig til det har en jevn konsistens.
Ta ut glassene fra kjøleskapet, og fordel moussen oppå jordbærblandingen i bunnen. Dekk til igjen, og avkjøl til det skal serveres.
Skjær 125 g sjokolade i tynne skiver, og dekorer på toppen av moussen like før servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar