f Munngodt: Valnøttbrød

14/10/2011

Valnøttbrød





Ingredienser:
4 dl kaldt vann
5 g gjær
150 g rugmel
450 g hvetemel
10 g salt
100 g valnøtter

Fremgangsmåte:
Dag 1 - Hell kaldt vann, gjør og surdeig, i en røremaskin. Bland godt sammen, og tilsett rugmel, hvetemel og salt. Elt deigen godt sammen i 10 minutter på lav hastighet. Hvis du elter i hånden, legg til ett par minutter. Når deigen er ferdigeltet, tilsettes valnøttene, som vendes forsiktig ind i deigen. Smør en plastikkskål med en nøytral olje, og legg deigen i. Dekk skålen med plastfolie, og la den kaldheve i kjøleskapet i 20-22 timer.

Dag 2 - Vend deigen ut på et meldrysset bord, og form deigen forsiktig til et brød. Legg brødet over på en bakespade(med rikelig mel, så deigen ikke klistrer), og la den heve tildekket et lunt sted, i cirka 2 timer. Legg en bakesten i ovnen, og forvarm til 220 grader. Skubb så brødene forsigtig av bakespaden, og over på den varme bakestenen i ovnen. Stek i 25-30 minutter. La brødet avkjøles i 20-30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar