f Munngodt: Poilâne-brød

23/10/2011

Poilâne-brød



Oppskriften er til 2 brød


Ingredienser:
6,2 dl kaldt vann
3 dl surdeig
10 g gjær
975 g hvetemel
75 g rugmel
150 g speltmel
25 g salt

Fremgangmåte:
Bland vann, surdeig og gjær. Tilsett mel og salt, og elt i ca. 15 minutter i en kjøkkenmaskin. Del deigen i to. Smør to skåler (ikke stål) med olivenolje, og ha deigen over. Dekk til med folie, og la stå i kjøleskapet i et døgns tid.

Dryss godt med mel på kjøkkenbenken, og form deigen til to brød, uten å elte for mye. (Pass på å ikke gni melet inni brødet). Ha over på en stekespade, og legg et kjøkkenhåndkle over, og la brødene heve ytterligere i ca. 3 timer i romtemperatur.

Varm opp en bakesten i ovenen, og ha brødene over når den er varm nok. Stek brødene på 220 grader i ca 35 minutter.

Tilnærmet versjon av Claus Meyers oppskrift i den uunnværlige kokeboken "Meyers Bageri". 

1 kommentar:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlet