f Munngodt: Poilâne-brød

23.10.2011

Poilâne-brød



Oppskriften er til 2 brød


Ingredienser:
6,2 dl kaldt vann
3 dl surdeig
10 g gjær
975 g hvetemel
75 g rugmel
150 g speltmel
25 g salt

Fremgangmåte:
Bland vann, surdeig og gjær. Tilsett mel og salt, og elt i ca. 15 minutter i en kjøkkenmaskin. Del deigen i to. Smør to skåler (ikke stål) med olivenolje, og ha deigen over. Dekk til med folie, og la stå i kjøleskapet i et døgns tid.

Dryss godt med mel på kjøkkenbenken, og form deigen til to brød, uten å elte for mye. (Pass på å ikke gni melet inni brødet). Ha over på en stekespade, og legg et kjøkkenhåndkle over, og la brødene heve ytterligere i ca. 3 timer i romtemperatur.

Varm opp en bakesten i ovenen, og ha brødene over når den er varm nok. Stek brødene på 220 grader i ca 35 minutter.

Tilnærmet versjon av Claus Meyers oppskrift i den uunnværlige kokeboken "Meyers Bageri". 

2 kommentarer: