f Munngodt: Lam med eple/sellerikompott og potetmos

08.10.2011

Lam med eple/sellerikompott og potetmos













2 lammebiffer, stekt i smør på grillpanne


Ingredienser, eple/sellerikompott:
3 små epler
1/2 sellerirot
2 ss eplesidereddik
2 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ss karri (madras)
1 cm ingefær
0,5 dl eplemost
0,2 dl melk
2 stenger selleri
Salt og pepper

Fremgangsmåte, eple/sellerikompott:
Skrell sellerien, og hakk i små terninger på ca. 1 cm. Stek møre i en 180 grader varm ovn, ca. 10 minutter. Hakk epler, løk og hvitløk grovt, og sauter i olje. Tilsett deretter karri og tynne skiver ingefær. Etter ca. 5 minutter tilsettes eplesidereddik og melk. La det småkoke i ca. 10 minutter på svak varme. Deretter blendes sausen til en grov kompott, og selleriterningene has i etterpå, sammen med finhakket stangselleri på slutten. Smak til med salt og pepper, og evt eddik.

PS: Oppskrift gjengitt fra Claus Meyers "Almanak".

Link til oppskrift på potetmos. Tips: Kan formes ved hjelp av en liten skål, vendes opp ned og stekes på bakepapir i ovnen på ca. 225 grader i 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar