Ingredienser:
Ca. 600 g oksekjøtt (f.eks. bog eller nakke)
1 ss dijonsennep
4 små gulrøtter
3 løk
1/2 sellerirot
6 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
1/3 flaske rødvin
1 dl vann
1 ss oksekraft
ca. 4 ss olivenolje
10 hele sorte pepperkorn
3 laurbærblad
Fremgangsmåte:
Varm opp ovnen til 250 grader. Skjær kjøttet i grove biter, pensle med sennep. Skjær grønnsakene i grove biter, bortsett fra hvitløksfeddene, som has i med skall. Ha alt over i ei gryte, og hell soya, olje, vann, kraft og rødvin over. Senk ovnstemperaturen til 120 grader, og legg lokk på gryten. La dette småkoke i ovnen i ca. 4 timer.
Oppskriften er hentet (med modifikasjoner) fra Andreas Viestad - Norsk mat.
> For relaterte oppskrifter med langtidskokt oksekjøtt, se også Boeuf Bourguignon, Chiligryte eller Stifado.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar