f Munngodt: Muslingsuppe aka. Clam Chowder

28.03.2010

Muslingsuppe aka. Clam Chowder

Ingredienser:
400g muslinger (frosne)
200g bacon
6 poteter medium størrelse
1 purreløk
1 rødløk
1 dl hvitvin
6-7 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
3 dl melk
2,5 dl fløte (38%)
Salt'n pepa
Kayennepepper
Timian

Fremgangsmåte:
Damp muslingene i ett par minutter over 1 dl vann og 1 dl hvitvin. Legg muslingene til side, og behold krafta. Stek bacon til de blir sprø. Legg baconet til side, og stek de grovthakkede grønnsakene i baconfettet. Bruk en klatt smør hvis det blir for lite. Hell over krafta som ble satt til side, og hell over vann pluss buljongen, til potetene er under vann. Putre til potetene blir møre. Imens grovhakkes muslingene. Når potetene blir møre, helles melk, fløte, muslingene, og baconet oppi kasserollen. Kok opp og smak til med krydderet. Vi serverte med ristet rugbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar