f Munngodt: Rødbetsuppe

17.03.2010

Rødbetsuppe

NB: Vi lagde en ekstra stor porsjon suppe, så det ble nok til både lunsj og et par nedfryste måltider.


Ingredienser:
1 kg rødbeter
700 g poteter
3 fedd hvitløk
1,8 dl grønnsaksbuljong
ca. 3 ss frisk timian
ca. 2 ss hvitvinseddik

Fremgangsmåte: 
Skrell poteter og rødbeter, skær opp i mindre biter. Kok sammen med grønnsaksbuljong og hele hvitløksfedd i ca 30 minutter. Finn stavmikseren frem, og blend suppen i flere omganger - konsistensen skal være kremete uten klumper. Tilsett eddik, timian, salt og pepper etter smak. La suppen simre enda 10 minutter på lav varme.

Server med ringer av rødløk og creme fraiche - som etter hvert gjør suppen knall rosa! Ristet rugbrød (eller annet brød) med smør ved siden av. Yum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar