f Munngodt: Appelsinsaus til and

09.05.2010

Appelsinsaus til and

Ingredienser:
1 ss smør
1 ss hvetemel
1 ts andebuljongpulver
1 dl vann
1 appelsin (både skall og saft)
1 dl fløte (38 %)
Salt'n pepa
Ev. 1 ss sukker

Fremgangsmåte:
I panna hvor jeg hadde stekt andebrystene, lå det masse deilig smak igjen. For og få brukt den smaken, helte jeg litt vann oppi panna, samt skallet fra appelsinen (skal være økologisk, hvis man skal bruke skallet). Dette ble kokt opp, og satt til side. I en kasserolle, smeltes smør. Så tilsettes mel og pulveret, mens det røres kraftig. Tilsett, under omrøring, saften fra appelsinen, stekepannevæsken og vannet. Når det er rørt inn, tilsettes fløten, og krydderet. Blir den for tykk, kan det spes på med vann.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar