f Munngodt: Kylling Korma

11.12.2010

Kylling Korma

Ingredienser:
1 hel kylling
1 dl peanøtter
1 dl kokende vann
3 fedd hvitløk
3-4 cm ingefær
2 laurbærblad
1 stor løk
1 ts koriander
1 ts spisskommen
1 ts tørket chili
2 ts garam masala
1 ts gurkemeje
2 dl hakkede tomater
2,5 dl kyllingbuljong
1 dl fløte
1 dl yoghurt
mel+vann hvis det blir for tynt
Salt etter smak

Fremgangsmåte:
Kok vann og legg peanøttene i. La det ligge i, mens hvitløk, løk og ingefær blendes eller hakkes fint. Stek dette i en god sjatt olje. Tilsett krydderet og kyllingen (i mindre stykker). La dette brune i 5 minutter. Så tilsettes kyllingbuljongen og de hakkede tomatene. Dette skal putre i 15 minutter. Imens helles peanøttene, vannet, fløten og yoghurten, i en blender, og blendes fint. Dette tilsettes, etter det har putret ferdig. Til sist skal det putre i ytterligere 15 minutter. Hvis det blir for tynt, tilsettes litt jevning. Smak til med salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar