f Munngodt: Lasagne

08.12.2010

Lasagne


Ingredienser, tomatsaus:
3 stenger stangselleri
2 løk
2 gulrøtter
2 bokser hakkede tomater
500g kjøttdeig
2 glass tørr hvitvin
2 ss oregano
1 ss merian
Salt og pepper

Ingredienser, Mornaysaus:
Ca 2 ss smør
2 ss mel
2 dl fløte
Melk til ønsket konsistens - ca 3 dl
Salt og pepper
Muskatnøtt
1 egg
Parmesan

Pastaplater - ca 300 g ferske

Fremgangsmåte:
Finhakk grønnsakene og stek dem gylne i rikelig olivenolje. Tilsett kjøttet, og hakk det fint. Når kjøttet er stekt, tilsettes hvitvinen. Hvitvinen skal redusere i 3-4 minutter. Deretter tilsettes tomatene og krydderet. Krydderet er selvfølgelig etter smak. La sausen putre i 15-30 minutter, til den er tyknet litt. 

Mens sausen putrer, smeltes smøret i en kasserolle. Når smøret er smeltet, tilsettes melet. Rør godt, og tilsett melken og fløten, under kraftig omrøring. Tilsett mer melk, hvis den blir for tykk. Smak til med krydder. Ta kasserollen av plata, og la den stå et par minutter, før egget tilsettes. Hvis sausen er for varm, koker egget og stivner. Rør egget godt inn i sausen, og tilsett osten. 

Monter lasagnen med skiftevis saus og pastaplater. Saus først. Avslutt med bechamelsaus og et godt dryss parmesanost. Gratiner i ovnen, til osten er gyllen. Hvis du bruker tørkede pastaplater, skal den stå i 30-35 minutter, på 200 grader.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar