27.03.2011
Surdeig
Ingredienser:
9 dl vann
150 g hvetemel
75 g grahamsmel
75 g rugmel
Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene i ei skål, og pisk godt. Hell deigen over i en beholder, men ikke dekk til helt, da deigen skal puste litt. Oppbevar i romtemperatur. Rør i surdeigen én gang hver dag. Etter ca. 10 dager skulle den gjerne være klar til bruk - den skal på dette stadiet lukte litt sur-søtt, og skumme litt.
Vedlikehold:
Rør i deigen med jevne mellomrom - minst annenhver dag, og husk å røre godt i bunnen av beholderen. Hver gang du har brukt litt av surdeigen, sper du på med samme mengde mel og vann, som du har tatt i deig.
PS: Det er helt normalt at deigen skiller.
Oppskrift fra "Meyers Bageri" av Claus Meyer.
Lagret under:
Bakst
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar