f Munngodt: Lasagne alla Napoletana

02.10.2011

Lasagne alla Napoletana





Ingredienser:
Tomatsaus:
Olje
1 finhakket stor gulrot
1 finhakket stor gul løk
1 stang finhakket selleri
1 fedd finhakket hvitkøk
2 bokser hakkede tomater
Salt og pepper
1 ts sukker

Kjøttboller:
500g kjøttdeig av okse
1 egg
50 g revet parmesan
Salt og pepper

200 g fersk mozarella
4 hardkokte egg
Pasta (200g tipo 00 mel + salt + 2 egg), eller kjøpte pastaplater
Smør

Fremgangsmåte:
Stek de finhakkede grønnsakene i solid mengde oliveolje. Når de blir blanke, tilsettes tomatene, salt, pepper og sukker. Skru ned for varmen, og la det putre en liten time. Imens blandes kjøttdeigen, egget, parmesanen, salt og pepper, i en bolle. Lag små boller, og stek dem i en panne på høy varme. De behøver ikke gjennomstekes. Kjøttbollene tilsettes tomatsausen, når tomatsausen har putret en time. Pastaen lages ved å blande mel, egg og salt sammen, så deigen får en fin konsistens. Hvis den blir for bløt, tilsettes litt ekstra mel. Kjør den deretter gjennom en pastatromle, så den blir mediumtynn. Skjær den ut i små plater. Kok pastaen i 3-4 minutter. <-- Dette gjelder kun hvis du lager pastaen selv.
Montering: Start med å smøre ei form(cirka 40x25), og start med et lag pasta. Deretter legges et tyndt lag med tomatsaus og kjøttboller, skiver av mozzarella og skiver av hardkokt egg. Deretter et nytt lag pasta, osv.. Avslutt med et lag tomatsaus, og legg 4 klatter smør på toppen. Dekk formen til med aliminiumsfolie, og gratiner i en forvarmet ovn(160 grader), i en time. La den hvile i 10 minutter, før den spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar