f Munngodt: Torsk med smørvendte poteter, jordskokkpurè og beurre blanc

10.10.2011

Torsk med smørvendte poteter, jordskokkpurè og beurre blanc

Ingredienser:
300 g fersk torsk

300 g jordskokker
1-2 fedd hvitløk
1 ss smør
Salt og pepper
Litt melk

Små poteter
Smør
Salt
Sitron

Fremgangsmåte:
Kok potetene i saltet vann, i cirka 15 minutter. Sil vannet fra, og still potetene til siden foreløbig. Sett en stor stekepanne på plata, og tilsett 1-2 ss smør, og 1 ss nøytral olje. Når smøret blir varmt, tilsettes potetene og salt etter smak. Stek potetene, til de får en fin farge. Fjern stekepanna fra plata. Deretter skrelles jordskokkene, og kokes til de blir møre (10-15 min). Hell jordskokkene (-vann) over i en blender, sammen med hvitløk, smør, salt, pepper, og en anelse melk. (Hvis du vil ha en grov purè, kan jordskokkene moses med en gaffel.) Blend til purèen blir fin. Deretter dampes fisken i cirka 3-5 minutter, avhengig av fiskens tykkelse. Når fisken er ferdig dampet, danderes alt på en tallerken. I stekepanna hvor potetene var, tilsettes saften fra en halv sitron, til det smeltede smøret. Dette blandes sammen, og helles over fisken. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar