f Munngodt: Espresso

23.10.2010

Espresso



Espresso er en kruttsterk kaffe, som ifølge uskrevne regler, skal nytes før middag. Espresso lages ved at varmt vann under trykk, presses gjennom finmalt kaffe. Hvilken kaffebønne man bruker, bestemmer man selv. Vi foretrekker en hardt ristet kaffebønne, som gir en sterkere smak. De ser mørkere ut enn "vanlige" kaffebønner, og lukter også sterkere. Den beste kaffen får man med friskmalede bønner.

Start med og male bønnene fint i ei kaffekvern. Tilsett vann opp til ventilen i espressokannen. Den kalles også mokkakanne, men jeg vet ikke hva som er rigtig. Den finmalte kaffen, tilsettes i kaffebeholderen. Skru på overdelen, og sett den på komfyren, på full varme. Kaffen er ferdig når vannet har blitt presset gjennom kaffen. Espressokannen gir en boblende lyd fra seg, når vannet presses gjennom kaffepulveret. Til en dobbel espresso (vann opp til ventilen), bruker vi røffly 15 gram kaffebønner (2 kaffeskjeer). Husk at størrelsen varierer på espressokannene, så vann opp til ventilen varierer i mengde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar