27.10.2010
Linsegryte med kylling
Vi kan vel med det samme slå fast at dette ikke er en særlig fotogen rett, men velsmakende og sunt kan man helt sikkert si at det er. Spis linsegryten alene til middag eller lunsj, eller spis den f.eks med grillet kylling ved siden av.
Ingredienser:
3 dl grønne linser
1 gulrot
2 løk, gule eller røde
2 kvaster stangselleri
2 fedd hvitløk
3 laurbærblader
Salt og pepper
2 ss dijonsennep
2 ss eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Skyll linsene, ha linser, laurbærblader og grovt hakkede grønnsaker (minus løk) i en kasserolle og dekk til med vann. La dette koke opp, og la det deretter putre i ca. en halv time - det kommer an på linsenes koketid - til vannet er kokt inn. Bland tynne løkringer, sennep, eddik og olivenolje sammen i ei skål, før det hele vendes sammen, og smakes til med salt og pepper.
Lagret under:
Belgfrukter,
Fjærkre,
Middag,
Tilbehør,
Vegetar
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar