f Munngodt: Daddel- og mandelmuffins

10.10.2010

Daddel- og mandelmuffins



Litt kveldskos på en søndag er jo alltid fint, men nå måtte vår nyinnkjøpte muffinform altså prøves. Det resulterte i nydelige muffins med dadler og mandler som hovedingredienser. Dadler gir en naturlig sødme, og har en klissete konsistens - perfekt til muffins med andre ord, pluss at de kler den sterke mandelsmaken veldig godt. Nok ord - de må prøves!

Fremgangsmåte: Smelt smør. Visp sammen egg og sukker, og hell smøret i blandingen. Ha forsiktig melet og bakepulveret i, tilsett Amaretto, før de grovt hakkede mandler og dadler vendes i røren. Hell røren over i en muffinsform, og stek på 180 grader i ca. 20 minutter.
Ingredienser (til 6 store):
60 g smør
2 egg
70 g brun farin
60 g hvetemel
3 ss bakepulver
1/2 dl amaretto (italiensk mandellikør)
70 g dadler
70 g mandler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar