f Munngodt: Ovnsbakt pasta med hvit fisk, tomat- og mornaysaus, spinat, oliven & kapers

13.10.2010

Ovnsbakt pasta med hvit fisk, tomat- og mornaysaus, spinat, oliven & kapers


Det var egentlig canneloni vi skulle lage, men da vi ikke kunne finne det i butikken vi var innom, lagde vi det med store pastarør i stedet. Likevel må vi slå fast at denne retten vil være fantastisk uansett hvilken pasta man bruker - derfor kommer oppskriften likevel. Høy Mmm-faktor rundt middagsbordet :-)

Fremgangsmåte: Finhakk grønnsaker og stek dem møre i olivenolje. Tilsett så de våte ingrediensene, krydder og la tomatsausblandingen putre i ca. en halv time. Så over til sausen: Smelt smør, rør inn mel og ha i melk til konsistensen blir bra, og smak til med krydder. Så tilsettes fisken. Når sausen har avkjølt litt, tilsettes egg og parmesan under omrøring. Ha det hele over i en ildfast form sammen med 250 g tørket pasta.  Stek på 200 grader i 30-40 minutter.

Note: Dersom du lager dette med cannelonirør, var det meningen at mornaysausen med fisken skulle utgjøre fyllet i rørene. 
Ingredienser: 
1 løk
1/2 gulrot
1/2 stangselleri
1/2 aubergine
Kapers
Oliven
5 fedd hvitløk
Tørket chili
Oregano
Salt og pepper
Hvitvin
1 boks hakkede tomater
70 g tomatpuré

Spinat
250 g tørket pasta
--------------------------------
MORNAYSAUS:
1 ss smør
1 ss mel
Melk
Salt og pepper
Muskatnøtt
1 egg
Rikelig med parmesan
400 g hvit fisk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar