Kati Rolls er street-food, som stammer fra Kolkata, India. Retten består av en paratha, som er en lefse, marinert kjøttfyll, og grønnsaker. Kjøttfyllet kan være f.eks kylling- eller oksekjøtt, marinert med yoghurt og aromatiske indiske krydderblandinger, masala. Her er vår versjon!
Fremgangsmåte: Alle ingrediensene blandes godt i ei skål. Det er best hvis kjøttet får kose seg i marinaden i lang tid, men det går også fint hvis det stekes nesten umiddelbart etter. Noen kaster marinaden når kjøttet stekes, men jeg liker og steke det i marinaden. Er ferdig når blandingen har tyknet til. Vi lagde også en kjapp salsa, som besto af tomater, hvitløk, hele spisskommen, limesaft, fersk koriander, salt, chili og litt sukker. Blendes sammen, og serveres med en gang. Vi serverte i de ikke så autentiske tortilla-wraps, med tomat, agurk, lime og løk. | Ingredienser: 400-500 g kyllingkjøtt skjært i terninger 2 dl yoghurt 1 ss ingefærpulver 1 ss hvitløkspulver 1 ss knuste korianderfrø 1 ss sitronsaft 1 ts karri madras 1 ss garam masala |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar