f Munngodt: Eplesaus med rosmarin

04.06.2011

Eplesaus med rosmarin

Ingredienser:
2 løk
4 fedd hvitløk
4 dl eplejuice
4 dl eplecidereddik
2 dl brunt sukker
5 dl soppkraft (kraft fra tørket sopp)
5 dl oksekraft
5 enebær (kan sløyfes)
4 ss creme fraiche
2 dl fløte
Rosmarin
Salt og pepper
Jevning

Fremgangsmåte:
Grovhakk løk, og stek det til det blir gyllent. Så tilsettes eplejuice, eplecidereddik, brunt sukker, soppkraften, oksekraften og krydderet. Kok opp, og skru ned for varmen. La det putre i cirka 1 time. Smak til underveis, og suppler eventuelt med mer oksekraft. Sil fra løken. Deretter tilsettes creme fraiche, fløten og jevning til sist. Smak til med salt og pepper. Er eddiksmaken for intens, kan sausen koke litt mer, eller tilsett litt mer fløte. Før servering tilsettes litt mer finhakket rosmarin, som røres godt inn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar