f Munngodt: Pizza på grill

04.06.2011

Pizza på grill


























Fremgangsmåte:
Pizzadeigen, lages på 2 dl vann, rikelig salt, tørrgjær og tipo 00 hvetemel. Her er det vigtig og kna lenge, så deigen blir elastisk. Dette gir 2 små pizzaer. Pizzadeigen knaes ut, så den blir veldig tynn. Lag en liten forhøyning ut i kanten, som blir skorpen på pizzaen. Smør utover pizzasaus, og legg på skiver av frisk mozzarella (for deluxeversjonen prøv bøffelmozzarella!), parmaskinke, tomater, frisk basilikum og litt grovt salt.

Grillen skal være veldig varm, helst 250 grader ++. Pizzastenen skal også være varm, så den skal ligge der mens grillen varmes. Når grillen er varm nok, legges pizzaen på med en pizzaspade. Det er umulig uten en pizzaspade. Pizzaen skal grilles, med lokk, til bunnen er gyllenbrun. Tiden avhenger av temperaturen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar