f Munngodt: Tartiflette med munster

12.06.2011

Tartiflette med munster





Ingredienser:
500g poteter
2 sjalottløk
200g bacon
Ca. 5 ss creme fraiche
300g munsterost
1 glass hvitvin
Salt og pepper

Fremgangsmåte: 
Skrell potetene, kok og skjær i tykke skiver etterpå. Legg dem i bunnen av ei godt olivenoljesmurt ildfast form. Skjær løken, og sauter i ei panne. Skjær bacon, og stek. Ha løk og bacon over potetene i forma, så litt creme fraiche. Krydre med salt og pepper, og hell et glass hvitvin i. Skjær osten på langs, og dekk forma med skorpesiden opp, så ostemassen kan renne ned over potetene. (Vær forberedt på at stua kommer til å lukte som hos ostehandleren underveis. :-))

Stek i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. Server gjerne med en grønn salat og et hvitt glass fra Alsace.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar