f Munngodt: Tarte Flambée

12.06.2011

Tarte Flambée



Ingredienser, deig:
15 g gjær
1,5 dl vann (lunkent)
1 ss olivenolje
250 g hvetemel

Ingredienser, fyll:
300 g bacon
1 dl creme fraiche
1 dl chevreost eller annen frisk geitost
3 sjalottløk
Salt, pepper
3 ss olivenolje

Fremgangsmåte: 
Bland ut gjær i vann og rør i melet litt etter litt. Elt deigen godt, og la den heve en times tid. Bland deretter salt, pepper, ost og creme fraiche godt sammen i ei skål. (Sprø)stek bacon i små strimler og sauter løkringene. Del deigen i fire, og kjevl fire tynne runde bunner. Fordel osteblandingen på, og topp med bacon og løk, og avslutt med litt olivenolje oppå.

Finn frem pizzastenen og fyr opp grillen, alternativt kan de stekes i ovnen på ca. 250 grader til de blir gyldne.

Oppskriften stammer fra boka "Fransk Simremad" av Helene Wagn. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar