f Munngodt: Kringle

21.03.2011

Kringle


Ingredienser, deig:
1 pakke gjær
1 ts salt
1 dl lunkent vann
3 ss sukker
3 egg
330 g smør

550 g mel 

Ingredienser, remonce:
225 g sukker
225 g smør
6 kapsler kardemomme (støtt)
Evt. grove biter marsipan eller mørk sjokolade

Rørsukker
Mandelflak

Fremgangsmåte:
Deig: Smuldre en pakke gjær og litt salt i det lunkne vannet, og bland med smuldret smør, sukker og egg. La blandingen hvile på et lunt sted i en halv times tid. Bland mel i, og elt, elt, elt. La deigen heve i minst en time. Kjevle deigen til en stor firkant (maks. 3 mm tykk), og del i tre avlange deler på ca. 15x50 cm. 

Remonce: Varm ingrediensene i en gryte til det tykner. Hell remonce, evt. med marsipan- og/eller sjokoladebiter i en stripe midt på deigen, og fold deigen sammen på langs. Trykk deigen godt sammen på toppen, og pensle med egg. Dryss toppen med mandelflak og rørsukker. Varm opp ovnen til 225 grader, sett temperaturen ned på 200 grader og stek stengene i ca. 14 minutter (følg med!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar