f Munngodt: Rødvinsaus med reduserte skogsbær

02.10.2011

Rødvinsaus med reduserte skogsbær





Ingredienser:
1 pose skogsbærblanding, 400g
1 liter oksekraft
1 flaske rødvin
Smør
Litt vann
Salt og pepper
Ev. jevning

Fremgangsmåte:
Tilsett skogsbærblandingen og en litt vann(0,5 dl), i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp. Skru ned for varmen, og reduser til 2 dl. Sikt bærene gjennom en fin trådsil eller et rent håndkle. Kasser bærene. Sett til side. I en ny kasserolle tilsettes 1 flaske rødvin og 1 liter oksekraft. Reduser dette til cirka 5-6 dl. Tilsett de reduserte bærene, kok opp, og reduser til cirka 4-5 dl. Med en spiseskje, fjernes urenheter, som ligger på overflaten. Smak til med salt og pepper. Hvis du vil ha en tynn saus, monteres sausen med 1 ss smør, men hvis du vil ha den litt tykkere, kan du ha i litt jevning, f.eks. Maizena+vann.

2 kommentarer: