f Munngodt: Daddelkake

14/11/2010

Daddelkake













Dadler er virkelig et vidundermiddel i denne kaken, som faktisk er forholdsvis sunn! Dadlene tilfører kaken en helt naturlig søthet, og bidrar til en veldig saftig konsistens. Smaken fra dadlene kler godt å få et touch av jul ved å tilsette typiske "julekrydder": kanel, nelliker, stjerneanis og allehånde.



Ingredienser:
400 g dadler
1 dl vann
75 g sukker
1 ts bakepulver
50 g valnøtter
3 egg
100 g mel

Krydder: Kanel, nelliker, stjerneanis, allehånde 


Fremgangsmåte: 
Ta ut stenene i dadlene. Ha dadler og vann i en kasserolle, og la dette varmes opp under omrøring på svak varme til konsistensen blir som en mos. Knus krydder i en morter, og ha det i blandingen sammen med sukkeret. La blandingen avkjøle, før et egg blandes i av gangen. Til slutt tilsettes mel, grovt hakkede nøtter og bakepulver. Hell røren i en kakeform, og stek på nederste rille ved 180 grader i 35 minutter.

Server med en god dæsj creme fraiche/rømme på toppen.
 


Note: Jeg tror ikke det ville vært feil å tilsette en appelsin i daddelblandingen, og da kan jeg kanskje skjære litt i sukkermengden - det skal prøves neste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar