f Munngodt: Kylling med 40 fedd hvitløk

20/11/2010

Kylling med 40 fedd hvitløk


Dette er en klassisk fransk rett, som kanskje er den beste kyllingretten vi har smakt. Til tross for den store mengden hvitløk, smaker den ikke overveldende, men har mer en søt og mør smak av hvitløk.

Ingredienser:
1 hel kylling
40 fedd hvitløk
1,5 dl olivenolje
Salt og pepper
Fersk persille

Fremgangsmåte:
Vi brukte en römertöpf, som er en tysk leirgryte. Den skal ligge i kaldt vann i cirka en halv time før bruk. Sett ovnen på 175 grader. Kyllingen deles i cirka 6 deler, og krydres med salt og pepper. Ha litt olje i ei varm stekepanne, og brun kyllingstykkene. Legg kyllingen over i römertöpfen, sammen med 1,5 dl olje, persille, og 40 renskede fedd hvitløk. Sett römertöpfen i ovnen, og la den stå der i halvannen time. Vi serverte med potetmos, men skulle nok også hatt en frisk grønn salat on the side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar