Osso buco er en Italiensk simrerett, som stammer fra syd i Italia. Mange kjenner Osso Buco med den røde tomatsausen, også kjent som den moderne Osso bucoen. Denne er mindre kjent, men er den originale Osso bucoen, som primært inneholder hvitvin og kjøtt. Den skal serveres med risotto alla milanese, men vi serverte den med potetmos med persille.
Ingredienser:
4 kalveskanker
Mel som skal drysses på kjøttet
2 stenger finhakket stangselleri
1 stor finakket sjalottløk
4 fedd finhakket hvitløk
5 finhakkede ansjosfiléer (1 boks)
4-5 dl Italiensk hvitvin
Fremgangsmåte:
Kjøttstykkene dyppes i mel, salt og pepper, og brunes i en tykkbundet kasserolle. La endelig etterlatenskapene fra kjøttet ligge igjen i kasserollen. Det gir smak. Deretter stekes stangsellerien og sjalottløken. Når de er blitt gylne, tilsettes hvitløken og ansjosfiléene. La det hele steke i ett par minutter. Så tilsettes kjøttstykkene og hvitvinen. La det putre i cirka 2 timer.
Osso buco er ganske tung, og da er gremolata et friskt innspill. Gremolata lages ved og blande finhakket persille, finhakket hvitløk og sitronskall. Gremolataen drysses over ved servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar