f Munngodt: Gratin Dauphinoise

21/11/2010

Gratin Dauphinoise



... eller fløtegratinerte poteter, som vi kanskje sier i stedet. Synes alt høres bedre og mere elegant ut på fransk! Vi sparer ikke på fløten når vi lager dette, så det blir heller sjeldent, men verdt å vente på! Og fløte er intet annet enn fløte, 38% fett.


Ingredienser til to porsjonsformer:
4 mellomstore poteter (ca. 250 gram)
1 dl melk
1,5 dl fløte
3 fedd hvitløk
Fersk timian
1 laurbærblad
Salt
Pepper
Emmentaler eller gruyere på toppen

Smør de to formene. Skjær potetene opp veldig tynt (har du et mandolinjern er du heldig :-)), og ha potetskivene i formen. Hell fløte- og melkeblandingen over, krydre, og rør litt rundt. Stek i ca 40 minutter på 200 grader, og et kvarters tid før kan du gratinere med ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar